Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-05@05:57:35 GMT

خوراکی‌هایی برای پرپشت شدن مو

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۹۱۲۳۲

اگر از کاهش رشد مو یا ریزش مو رنج می‌برید می‌توانید با مصرف خوراکی‌هایی مفید به پرپشت شدن موهای خود کمک کنید.

خبرگزاری میزان - باشگاه خبرنگاران جوان نوشت: تعجب‌آور است که تقریبا اکثر افراد درگیر ریزش موهای خود هستند. بسیاری از مردم ادعا می‌کنند که مشکلات مو ناشی از مواد نگهدارنده، آلودگی و حتی لایه اوزون ضعیف شده است؛ اما البته، عوامل دیگری مانند ژنتیک، ورزش و سن شما نیز در این میان مهم هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جدا از ورزش منظم، یک رژیم غذایی خوب می‌تواند کلیدی برای جلوگیری از پیری زودرس و همچنین درمان مشکلات ریزش مو باشد. برای کمک به بهبود وضعیت تغذیه‌ای خود، فهرستی از ۱۱ غذای فوق‌العاده را جمع‌آوری کرده‌ایم که می‌توانند به رشد مو و مبارزه با ریزش موی شما کمک کند.

۱. تخم مرغ

پروتئین کراتین منبع اصلی فولیکول‌های مو است و تخم مرغ منبع کاملی از آن است، بعلاوه تخم مرغ حاوی مقدار زیادی بیوتین، روی و سلنیوم است که آن را به بخشی ارزشمند از رژیم غذایی ما تبدیل می‌کند. بیوتین ذکر شده به بدن کمک می‌کند تا اشکال مختلف پروتئین را به کراتین تبدیل کند. اگر برای موهای زیباتر تلاش می‌کنید، تمام این جنبه‌ها باعث می‌شود که تخم مرغ بخشی از رژیم غذایی شما باشد.

۲. اسفناج

اسفناج یکی دیگر از مواد غذایی فوق العاده است که سرشار از فولات، آهن و ویتامین A و C است. کمبود آهن یکی از شایع‌ترین دلایل ریزش مو است و اسفناج برای مبارزه با این کمبود، ترکیبی از آهن و ویتامین C را در خود دارد. (که ویتامین C جذب آهن شما را افزایش می‌دهد). اگرچه همه طعم اسفناج را دوست ندارند، روش‌های شگفت انگیز زیادی برای تهیه غذاهای اسفناج دار به روش‌های خوشمزه جدید وجود دارد. چرا سعی نکنید اسفناج را با سایر میوه‌ها یا سبزیجات ترکیب کنید؟ درضمن اگر اسفناج را خام بخورید بهتر است.

۳. حبوبات

حبوبات یک ابر غذای واقعی است! حبوبات دارای مقدار زیادی پروتئین و روی بوده که هر دو با سلامت مو مرتبط هستند. بیشتر حبوبات نسبتا ارزان‌اند و به عنوان اجزای عالی یک رژیم غذایی متعادل عمل می‌کنند. حتما دستور العمل‌های مختلف را بررسی کنید تا تطبیق پذیری شگفت‌انگیز این غذای عالی را از دست ندهید.

۴. سیب‌زمینی شیرین

سیب زمینی شیرین و همچنین سایر سبزیجات و میوه‌های نارنجی رنگ مانند هویج، سرشار از بتاکاروتن هستند. بدن شما می‌تواند این رنگدانه رنگارنگ را به ویتامین A تبدیل کند که به نوبه خود برای تولید سبوم بسیار مهم است. این ماده روغنی از فولیکول‌های موی شما در برابر آسیب محافظت کرده و از سالم و قوی بودن موهایتان اطمینان می‌دهد. سایر میوه‌های غنی از بتاکاروتن، طالبی و زردآلو و همچنین سبزیجات کلم پیچ و کدو حلوایی زمستانه است.

۵. آب قلم

آب قلم منبع عالی پروتئین کلاژن است که ثابت شده است به تقویت فولیکول‌های مو کمک می‌کند و همچنین باعث تغذیه مو شده و می‌تواند از شکستن آن جلوگیری کند. سعی کنید به طور منظم از یک فنجان آب قلم لذت ببرید، مطمئناً متوجه بهبود کیفیت مو خواهید شد و همچنین فواید اضافی زیادی را ارائه می‌دهد که برای سلامت کلی شما مفید است.

۶. مغزها

همه افراد از فواید تغذیه‌ای مغزها آگاه هستند. مغزها حاوی بسیاری از انواع مختلف ویتامین‌ها، از جمله ویتامین A، B و E است که همه این ویتامین‌ها برای تغذیه موهای شما مهم می‌باشند. همچنین مغزها می‌توانند یک میان وعده سالم در نظر گرفته شوند، زیرا کاملا سیر کننده هستند. در میان مغزها، گردو را حتما امتحان کنید، زیرا نه تنها ویتامین‌های فراوانی دارد بلکه اسیدهای چرب امگا ۳ با ارزشی را نیز ارائه می‌دهد که باعث تقویت موهای شما می‌شود.

۷. دانه

دانه‌ها یکی دیگر از مواد غذایی فوق‌العاده هستند که به طور فزاینده‌ای محبوب و مورد استقبال قرار می‌گیرند. بسیاری از دانه‌ها ترکیبی فوق العاده از ویتامین E، روی و اسیدهای چرب امگا ۳ را ارائه می‌دهند. دانه‌ها فیبر زیادی دارند و باعث می‌شوند که برای مدتی گرسنه نشوید، که اگر به دنبال کاهش وزن نیز هستید، می‌تواند مفید باشد. مواد مغذی ذکر شده نه تنها برای رشد مو، بلکه برای سلامت کلی شما نیز عالی است.

۸. فلفل دلمه شیرین

فلفل دلمه سبزی بسیار متنوعی است که می‌توان آن را به صورت خام، سرخ شده یا پخته مصرف کرد. این ماده غذایی سرشار از ویتامین C و بتاکاروتن است که هر دو از مواد مغذی مهم برای رشد مو محسوب می‌شوند. ویتامین C به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می‌کند که از موهای شما در برابر رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند و بتاکاروتن نیز مهم است، زیرا به ویتامین A تبدیل می‌شود و نه تنها به موهای شما بلکه به چشمان شما نیز کمک می‌کند.

۹. گوشت

گوشت به طور کل سرشار از پروتئین است که جزء اصلی رشد موست. اغلب اعتقاد بر این است که مصرف زیاد پروتئین باعث افزایش رشد مو می‌شود، اما باید مصرف گوشت خود را محدود کنید تا از افزایش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ جلوگیری کنید و همچنین مصرف چربی‌های اشباع شده را در حد قابل قبول نگه دارید. همچنین مهم است که فقط گوشت‌های ارگانیک مصرف کنید، زیرا گوشت‌های بسته بندی شده در کارخانه اغلب دارای کیفیتی مشکوک هستند.

۱۰. سویا

سویا حاوی ماده مغذی به نام اسپرمیدین است که به عنوان فاز طولانی رشد فولیکول‌های مو شناخته می‌شود و منجر به قوی‌تر شدن تارهای مو و در نتیجه موهای سالم‌تر می‌شود. دانه‌های سویا همچنین پروتئین فراوانی را ارائه می‌دهند که آن‌ها را به اجزای ایده آل یک رژیم غذایی متعادل تبدیل می‌کند. حتی اگر اثرات مثبت اسپرمیدین بر رشد مو به طور کامل شناخته نشده است، استفاده از دانه سویا در رژیم غذایی شما هیچ آسیبی نخواهد داشت.

۱۱. ماهی

امگا ۳ برای توانایی بدن در تشکیل فولیکول‌های موی جدید مهم است. منابع زیادی از اسیدهای چرب امگا ۳ وجود دارد. همانطور که قبلاً می‌دانید، ماهی منبع غنی از این اسید چرب ارزشمند است. اما می‌توانید امگا ۳ خود را از منابع گیاهی مانند دانه کتان یا دانه چیا نیز دریافت کنید. اگر به ماهی علاقه دارید، می‌توانید ماهی سالمون، شاه ماهی را امتحان کنید، همه این‌ها سرشار از امگا ۳ و همچنین اسیدهای چرب امگا ۶ هستند.

 

بیشتر بخوانید: دلیل ریزش مو پس از ابتلا به کرونا چیست؟

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: ریزش مو خوراکی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: ریزش مو خوراکی اسیدهای چرب امگا فولیکول های مو رژیم غذایی فوق العاده موهای شما ویتامین A دانه ها ریزش مو تخم مرغ امگا ۳ رشد مو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۹۱۲۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چه افرادی در معرض کمبود ویتامین B۱۲ قرار دارند؟

افراد مسن، افرادی که از رژیم غذایی گیاهی پیروی می‌کنند، افرادی که درگیر بیماری کم‌خونی همولیتیک خودایمنی هستند و همچنین کسانی که مشکل سوء جذب دارند، بیشتر از دیگران در معرض کمبود ویتامین B۱۲ قرار دارند.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، ویتامین B۱۲ یک ویتامین ضروری است که بدن به آن نیاز دارد، اما نمی‌تواند به تنهایی آن را تولید کند، بنابراین باید برای دریافت آن از رژیم غذایی مناسب پیروی شود؛ ویتامین B۱۲ برای تولید DNA بسیار مهم است و نقش کلیدی در تولید گلبول‌های قرمز دارد.

افراد مسن، افرادی که از رژیم غذایی گیاهی پیروی می‌کنند، افرادی که درگیر بیماری کم‌خونی همولیتیک خودایمنی هستند و همچنین کسانی که مشکل سو جذب دارند، بیشتر از دیگران در معرض کمبود ویتامین B۱۲ قرار دارند، در صورتی که در معرض کمبود این ویتامین قرار دارید، مکمل‌های تجویز شده توسط پزشک را مصرف کنید؛ کمبود ویتامین B۱۲ را نباید نادیده گرفت، زیرا کمبود طولانی مدت آن باعث بروز مشکلات جدی سلامتی می‎‌شود.

علائم مراحل اولیه کمبود ویتامین B۱۲ چیست؟

کمبود خفیف ویتامین B۱۲ ممکن است با علائم خاصی همراه نباشد. با این وجود، رایج‌ترین علائم اولیه آن شامل ضعف، خستگی، از دست دادن اشتها، کاهش وزن بدون دلیل، حالت تهوع، استفراغ، اسهال، افسردگی و تحریک‌پذیری می‌شود.

تأثیرات طولانی‌مدت کمبود ویتامین B۱۲ چیست؟

کمبود ویتامین B۱۲ در طولانی مدت باعث بروز مشکلات سلامتی جدی می‌شود. این موارد شامل بی‌حسی و گزگز دست و پا، از دست دادن بینایی، اختلال شناختی و از دست دادن حافظه می‌‎شود؛ همچنین، ممکن است منجر به احساس گیجی، مشکلات راه رفتن و مشکلات گفتاری شود.

چه غذاهای حاوی ویتامین B۱۲ است؟

گوشت، ماهی، مرغ، تخم‌مرغ و محصولات لبنی به صورت طبیعی سرشار از ویتامین B۱۲ است. هیچ منبع گیاهی دارای ویتامین B۱۲ نیست، بنابراین افرادی که از رژیم‌های غذایی گیاهی پیروی می‎‌کنند، باید از غذاهای غنی شده با ویتامین B۱۲ استفاده کنند؛ افرادی که نمی‌توانند نیاز ویتامین B۱۲ بدن خود را از طریق رژیم غذایی تأمین کنند، لازم است با تجویز پزشک از مکمل‌های این ویتامین استفاده کنند.

کد خبر 750589

دیگر خبرها

  • چه افرادی در معرض کمبود ویتامین B۱۲ قرار دارند؟
  • بهترین خوراکی‌ها برای جایگزین کردن آن با شیرینی (فیلم)
  • برای تقویت استخوان از این ۱۱ خوراکی نگذرید
  • با این ۸ روش طول عمرتان بیشتر می‌شود
  • ۵ خوراکی که سلامت دندان را تهدید می‌کند
  • راه های افزایش گلبول های قرمز
  • فواید این گیاه خوراکی در کاهش وزن و حفاظت از قلب
  • غذا‌های ورزشکاران در بازی‌های المپیک ۲۰۲۴ پاریس؛ ۶۰ درصد خوراکی‌ها بدون گوشت خواهد بود
  • «خوراکی‌ها»؛ عامل اصلی تورم فقرا در فروردین ۱۴۰۳
  • ۷ سوغاتی خوشمزه زنجان که باید حتماً امتحان کنید