Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-05-05@07:34:09 GMT

آلودگی هوا چه بلایی سر پوست و مو می‌آورد؟

تاریخ انتشار: ۴ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۸۷۲۵۴

آلودگی هوا چه بلایی سر پوست و مو می‌آورد؟

رویداد۲۴ ریزش مو و طاس‌شدن کابوس بسیاری از افراد است و اغلب افراد به‌دنبال روش‌هایی برای جلوگیری از ریزش و تقویت موهایشان هستند. اکنون دانشمندان ابراز نگرانی کرده‌اند: آلودگی هوا می‌تواند با کاهش‌دادن سطح پروتئین‌های ضروری برای رشد مو منجر به طاس‌شدن افراد شود.
بیشتر بخوانید: چه نوع غذا‌هایی در کاهش اثرات آلودگی هوا موثرند؟  محققان، برای نخستین‌بار، نشان داده‌اند ذرات سمی کوچک می‌توانند فرایند‌های شیمیاییِ درون‌سلولی را که باعث رشد مو‌ها می‌شود، مختل کرده به آن‌ها آسیب بزند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آن‌ها مدعی شده‌اند: «چنین چیزی می‌تواند منتهی به طاسی افراد شود.» البته تحقیقات بیشتر در‌این‌زمینه ضروری است؛ زیرا این آزمایش‌ها روی سلول‌های انسانی در آزمایشگاه انجام شده است.
محققان دانشگاهی که در این تحقیق مشارکت داشته‌اند پیشنهاد می‌دهند اگر افراد می‌خواهند جلوی ریزش مو‌های خود را بگیرند، باید اوقات کمتری را در محیط‌های سرباز ورزش کنند.
این پژوهش روی یک نوع آلاینده خاص به نام ذرات معلق (PM)، که از اگزوز خودرو‌ها و وسایل گرمازای خانگی و صنعتی متصاعد می‌شود، متمرکز بوده است. ذرات معلق به مجموعه‌ای از بیماری‌ها و مشکلات مربوط به سلامتی از‌جمله آسم و بیماری‌های قلبی و ریوی نسبت داده شده است.
اما با‌اینکه مواد آرایشی و بهداشتی بسیاری برای خلاص‌شدن از شر آلودگی‌های پوستی در دسترس است، هنوز شواهدی که نشان دهد این ذرات روی سلامت پوست تأثیر می‌گذارند بسیار اندک است.
این پژوهش توسط مرکز تحقیقات علوم آینده در کره‌جنوبی انجام شده است.
تیم تحقیقاتی سلول‌های پوست سر انسان را که در پایۀ فولیکول‌های مو قرار دارند و به نام سلول‌های پاپیلای پوستی شناخته می‌شوند، کشت دادند. سلول‌های پاپیلای پوستی در پایه فولیکول‌های مو، زیر پوست سر، قرار دارند و در کنار سلول‌های سطح پوست برای کنترل و شکل‌دادن به ساقه مو همکاری می‌کنند.
این سلول‌ها مسئول رشد و سالم ماندن مو هستند و برای آنکه بتوانند فعالیت کنند به پروتئین نیاز دارند.
در این آزمایش سلول‌های پاپیلای پوستی در معرض ذارت معلقی با قطر ۱۰ میکرومتر یا کمتر، شامل گرد‌و‌غبار و دیزل، قرار گرفتند. بعد از ۲۴ ساعت محققان مشاهده کردند سطح پروتئین‌های خاصی در سلول‌ها کاهش پیدا کرده است. این کار از طریق یک روش علمی انجام شد که می‌تواند نشان دهد چه پروتئین‌هایی از‌بین‌رفته، کدام‌ها وجود دارند و به چه تعداد. نتایج این پژوهش نشان داد سطح پروتئین بتا-کاتِنین، پروتئینی که برای تحریک رشد مو ضروری است، در مواجه با آلودگی کاهش چشمگیری پیدا می‌کند.
این پژوهش همچنین نشان داد پروتئین‌های دیگر – سیکلین دی‌۱، سیکلین دی‌ای و سی‌دی‌کِی‌۲- در معرض ذرات معلق کمتر از ۱۰ میکرو‌متر کاهش یافتند؛ که کاهش آن‌ها هم بر رشد و هم بر حفظ مو اثر می‌گذارد.
دکتر هایوک چول، یکی از مشارکت‌کنندگان در این پژوهش، گفت: «می‌توان این فرضیه را مطرح کرد که اگر سطح آلودگی از یک میزان بیشتر شود، فرد دچار طاسی خواهد شد. اما نیاز داریم این پژوهش را روی جمعیت‌های مختلف انجام دهیم تا این مسئله تأیید شود.»
این پژوهشگر گفت: «نمی‌توان به‌طور کامل از آلودگی هوا گریخت، اما می‌توان مدت زمان حضور در فضا‌های باز و خیابان‌های شلوغ را به‌خصوص در ساعات اوج ترافیک کمتر کرد.»
«اگر در فضای باز ورزش می‌کنید، تلاش کنید در مناطقی این کار را انجام دهید که آلودگی کمتر است و از ایستادن طولانی‌مدت در خیابان‌ها خودداری کنید.»
ذرات معلق مخلوطی از ذرات جامد و مایع هستند که در هوا وجود دارند؛ آن‌ها آنقدر ریز هستند که با تنفس وارد بدن می‌شوند. ذرات معلق با قطر کمتر از ۲.۵ میکرومتر از مو‌های انسان نیز ظریفتر هستند. ذرات معلق با قطر کمتر از ۱۰ و ۲.۵ میکرومتر در کنار دی‌اکسید نیتروژن، آمونیاک و اکسید سولفور از آلاینده‌های اصلی هستند. ذرات معلق می‌توانند تا مسافت‌های طولانی را طی کنند. بنابراین، ذرات معلق از کشوری به کشور دیگر نیز منتشر می‌شوند.
کارشناسان هشدار داده‌اند حتی کمترین سطح از آلودگی نیز خطرناک است و کیفیت هوای کنونی برای سلامت عمومی مضر است. سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده که آلودگی هوا منجر به مرگ ۴.۲ میلیون نفر در سال می‌شود.
اگرچه هنوز تأثیر این مواد روی پوست و مو به‌خوبی بررسی نشده است؛ صنعت زیبایی با محصولات «ضد آلودگی» که ادعا می‌کنند می‌توانند از پیری زودرس و مو‌های بی‌حالت پیشگیری کنند، اشباع شده است.
اما وقتی کارخانه‌های محصولات زیبایی به آلودگی ارجاع می‌دهند، منظورشان رادیکال‌های آزاد است. رادیکال‌های آزاد در دود، دود سیگار و مواد شیمیایی خانگی وجود دارند. اگر تعادل این مواد در بدن بهم بخورد، می‌تواند منجر به استرس اکسیداتیو شود. استرس اکسیداتیو با پیری و سایر بیماری‌ها مرتبط است؛ زیرا می‌تواند در دی‌ان‌ای و پروتئین‌ها جای بگیرد.
دکتر کاپیل بهارگاوا، مشاور پوست و سخنگوی بنیاد پوست بریتانیا، گفت: «آلاینده‌ها می‌توانند مشکلات پوستی مانند پیگمنتیشن و ریزش مو را تشدید کنند. هر روز شواهد بیشتری ظاهر می‌شوند که نشان می‌دهند آلاینده‌های پوستی می‌توانند با تشکیل رادیکال‌های آزاد یا سایر مواد شیمیایی به پوست صدمه بزنند. اما هنوز مشخص نیست که یک نوع آلودگی خاص به وضوح باعث مشکلات پوستی شود.محصولات بی‌شماری برای از‌بین‌بردن آلودگی از سطح پوست ساخته و به‌فروش می‌رسند که شواهد اندکی درباره اثرگذاری آن‌ها وجود دارد.» منبع: فرادید خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 آلودگی هوا اخبار سلامت الودگی هوای تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۸۷۲۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

16 اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، تاریخ علم مملو از رویدادهای مهمی است که نوآوری‌ها، کشف‌ها و حتی زادروزها و درگذشت‌های دانشمندان و مخترعان تاثیرگذار جهان را در برمی‌گیرد. در این تقویم علم، وقایع مهم مصادف با امروز 16 اردیبهشت برابر 5 می را ورق می‌زنیم.

***

رصدخانه مراغه

۱۶ اردیبهشت ۶۳۸ خورشیدی، رصدخانه مراغه ساخته شد. خواجه نصیرالدین‌طوسی، همه‌چیزدان، معمار، ریاضی‌دان، منجم، پزشک، فقیه، متکلم، فیلسوف و شاعر ایرانی این رصدخانه را در دوره هولاکوخان، نوه چنگیزخان مغول، در شهر مراغه ساخت و از این‌رو، این روز در تقویم باعنوان روز مراغه نامگذاری شده است. این رصدخانه روی تپه‌ای در غرب مراغه در نزدیکی دو روستای طالب‌خان و حاجی‌کرد قرار دارد که ارومیه را می‌توان از فراز آن تپه دید. هولاکو برای نگهداری این سازمان پژوهشی موقوفه‌های ویژه‌ای در نظر گرفت. کتابخانه‌ای شامل ۴۰۰ هزار جلد کتاب و ابزارهای اخترشناسی، ازجمله ذات‌الربع دیواری به شعاع ۴۳۰ سانتی‌متر، حلقه‌دار (ذات‌الحلق)، حلقه انقلابی، حلقه اعتدالی و حلقه سموت هم فراهم شدند. در همین‌جا خواجه نصیرالدین کتاب زیج ایلخانی را از روی رصدهای انجام‌شده در این رصدخانه تدوین کرد. زیج‌ به کتابی گفته می‌شود که منجمان احوال و حرکات افلاک و کواکب را از آن معلوم کنند و نام علمی برای اصول احکام نجوم و هیئت است که تقویم را از آن استخراج می‌کردند.

دومین انسان به فضا رفت

۵ می ۱۹۶۱ میلادی برابر با ۱۶ اردیبهشت ۱۳۴۰ خورشیدی، آلن شپارد جونیور، فضانورد آمریکایی همراه با فضاپیمای مرکوری-رادستون ۳ معروف به فریدام ۷، پس‌از یوری گاگارین، کیهان‌نورد روس، به‌عنوان دومین انسان به فضا رفت و به‌مدت ۱۵ دقیقه یک پرواز زیرمداری را تا ارتفاع ۱۱۵ مایلی انجام داد و حدود ۵ دقیقه بی‌وزنی را تجربه کرد. شپارد بار دیگر و این‌بار به‌عنوان پنجمین انسان روی ماه در مأموریت آپولو ۱۴ به فضا رفت.

 

اولین آزمایش واکسن سیاه‌زخم

 ۵ می ۱۸۸۱ میلادی برابر با ۱۶ اردیبهشت ۱۲۶۰ خورشیدی، میکروب‌شناس فرانسوی لویی پاستور تلقیحات علیه سیاه‌زخم را روی ۲۴ گوسفند، یک بز و ۶ گاو در روستای کوچکی نزدیک پاریس به‌نام «پولی لو فور» انجام داد. آزمایش او موفقیت‌آمیز بود و به نقطه عطفی در پیشگیری از این بیماری کشنده که بر گاو و گوسفند و بز اثر می‌گذارد تبدیل شد. او در ۲۱ مارس ۱۸۷۷ در پاسخ به شیوع ویرانگر سیاه‌زخم شروع به تحقیق برای واکسن مقابله با این بیماری کرد. او دریافت واکسن موثری را می‌توان از سویه ضعیف‌شده باکتری سیاه‌زخم (ریزجاندار میله‌مانندی که رابرت کوخ در سال ۱۸۷۶ به‌عنوان عامل بیماری شناسایی کرده بود) ساخت. پاستور در ۶ جولای ۱۸۸۵ واکسن مؤثری علیه هاری ساخت و آن را روی کودک ۹ ساله‌ای به نام ژوزف مایستر که با گازگرفتگی سگ هار به شدت آسیب‌دیده بود آزمایش کرد.

پیو دل ریو اورتگا

۵ می ۱۸۸۲ میلادی برابر با ۱۶ اردیبهشت ۱۲۶۱ خورشیدی، پیو دل ریو اورتگا، عصب‌شناس اسپانیایی که سلول‌های میکروگلیا مغز را کشف کرد به‌دنیا آمد. اورتگا با ایجاد روشی جدید برای رنگ‌آمیزی نمونه‌های بافت با کربنات نقره توانست این سلول‌ها را کشف کند. میکروگلیا سلول‌هایی هستند که در دستگاه عصبی مرکزی زندگی و به‌عنوان یک سلول ایمنی عمل می‌کنند. اورتگا شاگرد بافت‌شناس اسپانیایی سانتیاگو رامون ای کاخال، برنده جایزه نوبل فیزیولوژی و پزشکی در سال ۱۹۰۶ برای کشف سازوکارهای ریخت‌شناسی و روندهای اتصالی یاخته‌های عصبی بود. اورتگا همچنین نام اُلیگودندروسیت یا الیگودندروگلیا را برای سلول‌هایی که تولیدکننده میلین در دستگاه عصبی مرکزی هستند ابداع کرد. در آغاز جنگ داخلی اسپانیا، او به پاریس و سپس آکسفورد و سرانجام در سال ۱۹۴۰ به بوینس آیرس در آرژانتین رفت.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • معلق ماندن مردم در تاب پارک سیرجان در پی قطع برق
  • هوای ۶ شهر اصفهان سالم است/ شاخص زرین‌شهر بر مدار نارنجی آلودگی
  • بلایی که سر امامزاده ابراهیم(ع) افتاد ؛ هر خانه کمتر از ۱۰ دقیقه دچار حریق شد
  • 16 اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • بلایی که یک ایرانی بر سر سوپر خودروی میلیون دلاری آورد! | فیلم
  • هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور پاک است
  • راه های افزایش گلبول های قرمز
  • هوای اصفهان سالم است
  • بی‌تحرکی چه بلایی سر پاها می‌آورد؟
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت